• English
  • Ελληνικά
  • Français
  • Nederlands

«Σε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη ο κλάδος μας θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα»

Την δική τους θέση όσον αφορά την υπόθεση της επένδυσης στην Κασσιόπης εκφράζουν τα μέλη του Σωματείου Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών Κέρκυρας με ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα.
12
Φεβ

Σωματείο Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών για την καταστροφή του Ερημίτη

Θέμα: «Διαμαρτυρία για επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή του Ερημίτη στην Κασσιόπη»
Μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την παραχώρηση του ερημίτη σε επενδυτική εταιρεία θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να καταθέσουμε και τη δική μας άποψη για αυτό το θέμα που ταλανίζει την κερκυραϊκή κοινωνία. Ο Eρημίτης αποτελεί μια δασική έκταση απείρου φυσικού κάλους μεταξύ του Αγίου Στεφάνου και της Κασσιόπης στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος επισκεπτών (περιηγητές, λουόμενοι κ.α.). Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τον Ερημίτη είναι και τα σκάφη μας (ημερόπλοια καΐκια). Ο όρμος με τα γαλανά νερά και πράσινα νερά και οι 3 παραλίες του αποτελούν για τον κλάδο μας, αλλά και για πολλούς άλλους κλάδους του τουρισμού (ενοικιαζόμενες βάρκες σκάφη αναψυχής επαγγελματικά και ιδιωτικά) ιδανικό προορισμό Κερκυραίων και Τουριστών.

Σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής ο κλάδος μας θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα.
Θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι η επιδιωκόμενη επένδυση δεν παύει να είναι ιδιωτική, μη κερκυραϊκών συμφερόντων και θα αποφέρει σημαντικά οφέλη μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό στο κράτος. Θα πλήξει όμως βάναυσα πολλές άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (στην πλειονότητά τους μικρομεσαίες), οι οποίες έχουν και αυτές σημαντικό κύκλο εργασιών και από αυτές το κράτος σίγουρα θα απολέσει κέρδη. Όσοι κάνουν λόγο για σημαντικά οφέλη (κοινωνικά και οικονομικά) που απορρέουν από τη συγκεκριμένη επένδυση, όπως η ανάπτυξη ή η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα πρέπει παράλληλα να λάβουν υπόψη τους και τη ζημιά που θα υποστούν άλλες ζώσες επιχειρήσεις (στην πλειονότητα τους κερκυραϊκές) με κίνδυνο πάντα την απώλεια υπαρχόντων θέσεων εργασίας. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε επενδύσεις αυτής της κλίμακας προϊδεάζουν σαφώς για νέες θέσεις εργασίας που θα αφορούν όμως σκληρά εργαζόμενους των 500 ευρώ το μήνα, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το βιοτικό επίπεδο, την ποιότητα ζωής, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των Κερκυραίων και όχι μόνο πολιτών. Δεν είναι επένδυση το real estate.

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε την πεποίθηση μας ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί ποτέ να είναι συνώνυμη της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η επιχειρούμενη «επενδυτική αφαίμαξη» του Ερημίτη. Δεν είναι το μέλλον που ονειρευόμαστε για το νησί μας, τον τουρισμό μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Η μεγαλύτερη επένδυση για την Κέρκυρα είναι η διατήρηση του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντός της. Το περιβάλλον της Κέρκυρας δεν ανήκει σε κανέναν προσωρινό διαχειριστή. Το έχουμε δανεισθεί από τις επόμενες γενιές. Και σ’αυτές ανήκει.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος, Βλάχος Κωνσταντίνος
Ο Γραμματέας, Παπικινός Πέτρος

 

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...